• Lorem ipsum

Hoe het juiste overhemd kiezen?

3 Dec 2016
door Stefan Molders - Molders Media

De keuze van de juiste stof

In eerste instantie is er uiteraard de stof waar je rekening mee zal willen houden. Wanneer je uitsluitend genoegen wenst te nemen met een kwaliteit overhemd is het altijd een aanrader om te kiezen voor 100 procent katoen. Bij voorkeur wordt er voor het realiseren van een kwaliteit overhemd gekozen voor Egyptisch katoen. Dit type katoen staat er om bekend over veel langere vezels te beschikken waardoor het geheel niet alleen zachter, maar ook kwalitatiever en luxueuzer aanvoelt. Daarnaast zorgt de kwaliteit van Egyptisch katoen er ook voor dat je overhemd een zeer lange levensduur kent. Uiteraard is het bij de keuze van de stof eveneens belangrijk om rekening te houden met de verschillende wevingen die er bestaan. De populairste wevingen zijn poplin, visgraat, twill en oxford. Voor welke van deze wevingen je uiteindelijk voor jouw overhemd zal kiezen is uiteraard geheel afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

De pasvorm van het hemd

Een goede pasvorm voor je overhemd is van cruciaal belang. Tegenwoordig bestaan er tal van verschillende pasvormen waaronder bijvoorbeeld de 'Slim Fit', de 'Semi Fit' en de 'Regular Fit'. Daar waar de slim fit pasvorm er om bekend staat vooral geschikt te zijn voor de jongere of slankere generatie omdat deze getailleerd is geldt dat niet voor de semi en regular fit pasvormen. Deze geven een ruimere bewegingsvrijheid dan de slim fit pasvorm. Beschik je over een nog bredere lichaamsbouw of een maatje meer? In dat geval kan er worden geopteerd voor de erg ruime uitvallende 'Loose Fit' pasvorm.

De boord en de manchet

De boord en de manchet zijn eveneens twee keuzes waar je maar beter afdoende rekening mee kan houden. Op vlak van boord kan je bijvoorbeeld kiezen voor een spread of cut-away boord. Deze wordt veelal verkozen wanneer het een overhemd betreft welke met een stropdas zal worden gedragen. Een tweede mogelijkheid is de button down boord. Deze wordt omwille van zijn sportieve look doorgaans casual bedragen. Een andere optie is kiezen voor een klassieke boord die beschikt over drie rechte punten en het eigenlijk in de praktijk altijd goed doet.

Ook voor wat de keuze van de manchet betreft zijn er een aantal zaken waar je maar beter bij stil kan blijven staan. Voor het realiseren van een zakelijke of klassieke look wordt het bijvoorbeeld steeds aangeraden om te kiezen voor een dubbele manchet met manchetknoop. Beschik je over lange, smalle armen? In dat geval is kiezen voor een enkele manchet met twee knopen dan weer perfect. Heb je in tegendeel eerder korte en dikkere armen? Dan is een enkele manchet met 1 knoop weer het meest aangewezen. Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor manchetten die beschikken over afgeronde, schuine of eerder rechte hoeken.

De knopen, zoveel meer dan een detail

In vroegere tijden werd er voor de knopen van een hemd veelal gebruik gemaakt van hout en parelmoer. Dit had alles te maken met niet alleen de duurzaamheid, maar ook de exclusiviteit van het materiaal. Tegenwoordig is het niet alleen mogelijk om van deze materialen gebruik te maken voor het realiseren van knopen, ook hoge kwaliteit knopen van gekleurd plastic behoren tot de mogelijkheden. Dit soort knopen kunnen bijzonder leuk gecombineerd worden met diverse gekleurde stiksels evenals contraststoffen.

De kleur van het overhemd

Last but not least is er uiteraard ook nog de kleur waar het overhemd over dient te beschikken. Uiteraard is de keuze van de kleur altijd voor het overgrote merendeel gebaseerd op je persoonlijke voorkeur, maar toch zijn er een aantal factoren waar je ook op dit vlak rekening mee kan houden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een overhemd om formeel te dragen? In dat geval is de keuze voor wit of lichtblauw altijd interessant. Bovendien kan er ook worden gekozen voor bijvoorbeeld een mooie streep of ruit. Wordt een overhemd casual of informeel gedragen? In dat geval behoren alle kleuren eigenlijk tot de mogelijkheden.
 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter