• Lorem ipsum

Overhemd op maat van Shirt On Size

9 Nov 2019
door Chris Bruls - Shirt On Size

Overhemd op maat, uniek gemaakt voor jou

Een overhemd op maat zit als gegoten. Geen mens is hetzelfde. Iedereen is uniek. Jij bent dat ook en je overhemd moet dat dus ook zijn. Want in jouw ideale kledingkast hangt de kleding die alleen perfect bij jou past. Een overhemd staat het mooist als hij jouw postuur tot zijn recht laat komen. Daarvoor is een overhemd op maat gemaakt.

Het overhemd, al eeuwen een klassieke trendsetter

Het overhemd maakt al sinds de 19de eeuw onderdeel uit van de garderobe van zowel dames en heren. In het overhemd zijn diverse stijlen door de eeuwen heen te onderscheiden. Vooral in de kraag zijn er verschillende vormen ontstaan. Zo werd de kraag met in de punt knoopjes oorspronkelijk als een sportief overhemd gebruikt. De overhemden met de knoopjes onzichtbaar werden van oorsprong onder een echt kostuum gedragen. Tegenwoordig zijn de regels wat waar te dragen en wanneer, niet meer zo strikt. Je kunt nu zelf je overhemd kiezen, ongeacht de gelegenheid. Jij weet wat jou het beste staat, ten slotte.

Het maatoverhemd, uit de tijd van vakmanschap en authentieke stijl

Het overhemd op maat stamt uit een tijd dat als je een pak wilde, die op maat voor je werd gemaakt. Met de opkomst van de confectiemode, gemaakt in standaard maten en modellen, kwam er ook een confectiemodel voor overhemden. Inmiddels is de confectie versie van het maatpak en daarmee ook het overhemd geaccepteerd. Grote modehuizen als Versace en Ralph Lauren produceren elk seizoen nieuwe collecties, waarin ook altijd weer de nieuwe ontwerplijnen van confectie overhemden te verkrijgen zijn.

Hernieuwde belangstelling voor vakmanschap

Maar hoe populair de grote merken ook zijn, maatwerk is in alle mode en design terug. We willen nu kleding en vormgeving met een eigen stijl en authenticiteit die ruimte laat voor onze eigen persoonlijkheid. Een maatoverhemd past helemaal bij deze hernieuwde belangstelling voor vakwerk. Het is net als dat de ouderwetse barbiers waar je je kunt laten scheren en knippen in stijl met whiskey en sigaar bij de hand, helemaal hip zijn. Het maatoverhemd hoort bij de moderne stijl van nu.

Het overhemd op maat, een klasse apart

Want hoe acceptabel een confectie overhemd van een groot modehuis ook is, een op maat gemaakt overhemd is een klasse apart. Dat voel je niet alleen bij het dragen, maar dat zie je ook. Het zijn de subtiele details die maken dat persoon A in een lichtblauw confectie overhemd minder met persoonlijkheid overkomt ,als persoon B in schijnbaar bijna hetzelfde overhemd op maat gemaakt. Het verschil is soms niet te benoemen, maar zie je wel.

Precies op jouw maten en lichaamshouding afgesteld

Het maatoverhemd is precies op jouw specifieke maten gemaakt. Dit zorgt ervoor dat een overhemd op de juiste manier om je lichaam sluit. Het overhemd is precies gemaakt op jouw halsomvang, je schouderbreedte, je borstbreedte, je ruglengte en je tailleomvang. Op de kleine ongelijkheden die elk lichaam heeft, wordt het overhemd aangepast. Daarnaast wordt ook rekening gehouden met je houding. Hoe staan je schouders, hoe hou je je rug? Hier wordt je maatoverhemd ook op aangepast, zodat deze als gegoten zit. Je maten kunnen door iemand persoonlijk worden opgemeten, maar tegenwoordig kan dit ook online door middel van foto's worden doorgegeven.

Het overhemd op maat, helemaal gepersonaliseerd naar jouw stijl

Het overhemd op maat is niet alleen voor jouw lichaamsbouw gemaakt, maar past ook helemaal bij je persoonlijke stijl. Je overhemd kun je zelf namelijk helemaal op maat personaliseren. Pasvorm, stof, afwerking: je kunt elk detail zelf bepalen. Zo wordt het overhemd helemaal op jouw wensen aangepast. Hierin kan je je ook laten adviseren en informeren door degene die jouw overhemd gaat maken. Want een kledingstuk wat persoonlijkheid krijgt, wordt met persoonlijke betrokkenheid gemaakt.

Stofkeuze

Je begrijpt al dat de ene stof de ander niet is. Katoen, linnen en een mix met synthetische materialen is het meest gangbaar voor overhemden. Bij een maatoverhemd mag je uitgaan van een excellente stofkwaliteit, die ook na wassen of stomen de pasvorm niet verliest. Hiervoor worden vaak Italiaanse of Engelse stoffen gebruikt. Een stof die vaak wordt gekozen voor een maatoverhemd is katoen. Deze stof is soepel en goed ademend. Hij zit zowel warm als koud goed. Het is een stof die bij veel kledingstijlen past en door alle seizoenen heen wordt gedragen. Linnen is ook een prachtig natuurlijke stof van kwaliteit. Het is een echte stof voor het warme weer, omdat deze goed luchtdoorlatend is. Nadeel van linnen is dat het snel kreukt.

Een maatoverhemd laten maken: Welke pasvorm kies je?

Een maatoverhemd kan helemaal nauwsluitend aan het lichaam worden gedragen of juist wat ruimer vallen. Deze pasvorm is van belang van hoe je het overhemd wilt dragen. Want dit kan los op een pantalon, maar ook onder een pak. De pasvorm is erg aan trends onderhevig. Een pasvorm van vorig jaar kan nu ineens gedateerd overkomen. Trends komen doorgaans wel weer terug, dus zo heb je altijd een klassieker in de kast hangen.

De boord en kraag bepalen de stijl

Ook met de keuze van de boord en kraag is van alles mogelijk. Het gaat er hierbij vooral om wat je fijn vindt zitten. De boord en kraag is natuurlijk een belangrijk signature van een bepaalde periode of stijl, denk bijvoorbeeld aan de kragen met lange punten in de jaren 70 of juist de kleine smalle boorden met de kleine smalle stropdassen van begin jaren 2000. Draag je het overhemd in combinatie met een maatpak, dan is het belangrijk dat de boord bij het pak past.

Borstzakje, manchetten en de afwerking

Zet je op je overhemd een borstzakje of niet? Of zet je er misschien 2 zakjes op? Het zijn deze details die het maatoverhemd een persoonlijke touch kunnen geven. In sommige gevallen kun je zelfs je initialen in laten borduren. Laat je duidelijk informeren als een maatoverhemd gaat bestellen. Aan de zorg voor details zie je of er ook daadwerkelijk vakmanschap wordt geleverd. Hoe wordt het overhemd afgewerkt? Hoe zitten de manchetten eraan. Wat voor stiksels worden er gebruikt? Je overhemd op maat laten maken is een proces waarbij je over details nadenkt. Klassiekers in je kledingstijl ontstaan namelijk niet zomaar, die creëer je zelf.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter