• Lorem ipsum

Wassen en onderhouden van een overhemd

6 Feb 2017
door Stefan Molders - Molders Media

Hoe een overhemd wassen?

In eerste instantie vertellen we je graag hoe je nu het best een overhemd kan wassen. Allereerst is het zo dat je een overhemd altijd moet wassen met gelijke kleuren. Dit dient bovendien te gebeuren op een temperatuur van 30 graden en met behulp van een fijn wasprogramma. Heb je zowel gekleurde als witte overhemden die gewassen moeten worden? Doe dit dan nooit samen om eventuele afgifte van het kleur te voorkomen.

Met bovenstaande is de basis gelegd voor het correct wassen van je overhemden. Er is echter meer. Zo is het bijvoorbeeld eveneens belangrijk om rekening te houden met het aantal hemden die tegelijkertijd in de wasmachine worden gestopt. Het wordt op dit vlak aangeraden om niet meer dan vijf à zes overhemden tegelijk in de wasmachine te stoppen. De reden hiervoor gaat schuil in het voorkomen van ernstige kreuken.

Maak tijdens het wassen van overhemden ook altijd gebruik van een vloeibaar middel en vermijd bleekmiddelen. Bovendien wordt het aangeraden om geen droger te gebruiken om je overhemden na het wassen te drogen. Op deze manier wordt niet alleen de kleur, maar ook de kwaliteit van je overhemd gewaarborgd. Is de wasmachine na het wassen klaar? Probeer je overhemden er dan zo snel mogelijk uit te halen. Hang ze vervolgens nat te drogen aan een rekje om de minste kreukels over te houden. Je zal merken dat op deze manier het strijken van een overhemd een behoorlijk stuk eenvoudiger wordt.

Aandachtspunten tijdens het strijken van een overhemd

Naast het wassen moet een overhemd uiteraard ook nog worden gestreken. Alleen een gestreken overhemd beschikt namelijk over haar meest optimale uitstraling. Voor het strijken van overhemden wordt het steeds aangeraden om gebruik te maken van een stoomstrijkijzer. Door het gebruik van stoom verloopt het strijken immers een behoorlijk stuk eenvoudiger. Een tweede tip met betrekking tot het correct strijken van overhemden gaat schuil in de temperatuur waar gebruik van wordt gemaakt. Strijk bij voorkeur namelijk niet te heet. De eerste of tweede stip op de katoenstand gebruiken (100-150 graden) is prima.

Het spreekt voor zich dat lang niet iedereen even goed kan strijken. Twijfel je toch een beetje over je strijk kwaliteiten? In dat geval wordt het aangeraden om steeds de binnenzijde van een overhemd te strijken. Op deze manier worden beschadigingen evenals verkleuringen voorkomen. Wanneer het een overhemd uit gladde en / of stroeve stoffen betreft raden we dit in principe sowieso aan.

Tot slot is er nog het ogenblik waarop je jouw overhemd het best kan strijken. Het wordt namelijk aangeraden om dit te doen wanneer deze nog vochtig is of bijvoorbeeld net uit de wasmachine komt. Door rekening te houden met deze tips met betrekking tot het strijken van overhemden zal je merken dat het strijken niet alleen eenvoudiger wordt, daarnaast beschik je ook steeds over een optimaal eindresultaat.
 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter