• Lorem ipsum

Home > Instructie foto's


Hemden op maat. Hoe meet ik mijn eigen maten op?

Volg hieronder de 10 stappen om tot de juiste metingen te komen voor het ontwerpen van jouw eigen unieke en persoonlijke hemden op maat.

Het beste kan je tijdens het opmeten jouw favoriete overhemd of een strak t-shirt dragen om zo nauwkeurig mogelijk te kunnen meten!

Gebruik hiervoor eventueel onderstaand formulier voor het invullen van de juiste maten, zodat je deze kan gebruiken tijdens het invullen bij het ontwerpproces. Dit hoeft uiteraard maar een keer gedaan te worden, want daarna zijn de maten bij ons bekend. Dit betekend dat bij een volgend ontwerp en bestelling het nog sneller en makkelijker gaat. Mocht er eens ergens een centimeter bij moeten of af moeten, dan is dit zo aangepast. Altijd het ultieme draagcomfort!

Download het formulier voor het invullen van de juiste matenvoor vrouwen

 

Stap 1. Boordmaat opmeten

Meet de omtrek van de nek op het punt waar de nek en schouders samen komen ter hoogte van de adamsappel. Plaats altijd 1 vinger tussen de nek en het meetlint om voldoende bewegingsruimte over te houden tijdens het dragen.


Boordmaat opmeten

Stap 2. Borstmaat opmeten

Meet de borstmaat op het breedste gedeelte van de borst. Dit is het gedeelte net onder de oksels en ter hoogte van de tepels. Plaats hier ook weer 1 vinger tussen de borst en het meetlint. Probeer hierbij zoveel mogelijk een natuurlijke en ontspannen houding aan te houden en meet hier zeker niet te strak.. 

Borstmaat opmeten

Stap 3. Buikmaat opmeten

Meet de buikmaat op het breedste en dikste gedeelte van de buik. Dit is het gedeelte boven de navel. Plaats hier ook weer 1 vinger tussen de buik en het meetlint. Neem hierbij ook weer zoveel mogelijk een natuurlijke en ontspannen houding aan.


Buikmaat opmeten

Stap 4. Taille opmeten

Meet de omvang van de taille net iets boven de broekrand en net onder de navel. Plaats hier ook weer een vinger tussen de taille en het meetlint. Let hier ook weer op een zoveel mogelijk natuurlijke en ontspannen houding.


Taille opmeten

Stap 5. Heup opmeten

Meet de omvang van de heup op het dikste gedeelte van de heup en de billen. Plaats hier ook een vinger tussen de heup en het meetlint. En let hier ook weer op een zoveel mogelijk natuurlijke en ontspannen houding.


Heup opmeten

Stap 6. Schouders opmeten

Start aan de linkerzijde van de schouder op het punt waar de schouder overgaat in de arm (einde van het bot). Meet tot over de volle breedte van de schouders conform de gebogen contouren zoals op de afbeelding aangegeven. Let ook hier weer op de natuurlijke en ontspannen houding.


Schouders opmeten

Stap 7. Lengte overhemd opmeten

Start bij het meten van de lengte van het overhemd aan de onderkant van het boord tot aan de gewenste lengte. Draag je het overhemd casual en over de broek net als op de afbeelding dan raden wij aan tot ca 15 centimeter extra door te meten vanaf de broekrand. Draag je het overhemd in de broek dan raden wij aan ca 25-30 centimeter extra door te meten vanaf de broekrand tot onderaan de billen, zodat het overhemd tijdens het dragen niet uit de broek glijd. Let ook hier weer op de natuurlijke en ontspannen houding.


Lengte overhemd opmeten

Stap 8. Lengte van de arm opmeten

Start het meten van de lengte van de arm op het punt waar de schouder stopt en overgaat in de arm (einde van het bot) en meet dan door tot aan de hoogte van de elleboog en ga van daaruit verder tot aan de gewenste lengte op de hand. Wij adviseren altijd te meten tot net voor het eerste duimkootje. Zo houd je nog voldoende ruimte over voor wanneer je de arm gaat buigen of strekken. Let hier op een natuurlijke en ontspannen houding van de arm.
 

Lengte van de arm opmeten

Stap 9. Omvang van de bovenarm opmeten

Meet de omvang van de bovenarm op het dikste punt oftewel de bicep. Plaats tijdens het meten geen vinger tussen de bovenarm en het meetlint, maar direct eromheen. Let op dat hier ook een natuurlijke en ontspannen houding wordt aangehouden.
 

Omvang van de bovenarm opmeten

Stap 10. Polsmaat opmeten

Meet de omvang van de pols met 1 vinger tussen de pols en het meetlint. Wij adviseren dit altijd om het dikste gedeelte te doen waar de knokkel zit. Let er op dat er aan de zijde waar een horloge gedragen wordt er rekening wordt gehouden bij de berekening. Standaard adviseren wij tot maximaal 2,54 cm extra te berekenen. Oftewel 1 cm tot 2,54 cm (maximaal 1 inch). Soms is het zelfs aan te raden te meten met het horloge om. Dit vooral bij mensen die grote horloges dragen. Doe dit alleen wanneer je wilt dat het manchet vrij over jouw horloge komt te vallen. Anders gewoon het aantal centimeters opgeven van beide polsen gemeten zonder horloge.