• Lorem ipsum

Home > Egyptisch katoen

Egyptisch katoen

Egyptisch katoen is katoen dat zich duidelijk onderscheidt van de andere soorten katoenen door de extra lange vezels en een grote zuiverheid van het materiaal. Het is ook heel soepel en zacht en daardoor kan er heel fijn geweven worden. Deze kwaliteit van katoen bestaat momenteel al meer dan 12.000 jaar en wordt aanzien als het beste katoen ter wereld. Stoffen met bijvoorbeeld 200 counts Egyptisch katoen zijn van een hogere kwaliteit en zullen dus zachter aanvoelen dan stoffen van 350 counts in gewoon katoen. Egyptisch katoen is te verkrijgen in meerdere bindingen. De binding bepaalt dus niet de kwaliteit van de stof maar bepaalt wel hoe die aanvoelt.

Egyptisch katoen wordt al eeuwen met de hand geplukt en de vezels zijn zo lang, omdat er alleen rijpe vruchten worden geplukt. Dit soort katoen is ook heel zuiver zonder vervuiling. Door de zeer uitgebreide werkwijze bij Egyptisch katoen is deze ook duurder dan andere katoensoorten.
Het is ook katoen wat erg slijtvast is en comfortabel draagt. En dan ook als het nog eens dubbelgetwijnd (two-ply) is, levert dit het maximale resultaat op. Vandaar dat deze katoen ook altijd voor kwaliteitsoverhemden gebruikt wordt. Dit verschil zie en voel je ook echt!

Waarom is Egyptisch katoen de beste in zijn soort?

Dit heeft voornamelijk te maken met het warme, vochtige en constante Afrikaanse klimaat. Maar zeker ook door de vruchtbare grond langs de rivier de Nijl. Hierdoor levert de Egyptische katoenplant zeer witte glanzende vezels op waarmee het ook gelijk het zuiverste katoen is. 

Zie hier ook nog een uitgebreide uitleg over (Egyptisch) katoen http://nl.wikipedia.org/wiki/Katoen

Afspraak maken?