• Lorem ipsum

Home < Maatoverhemden stoffen en weving


Maatoverhemden stoffen en weving

Hieronder vind je alle informatie over de kwaliteit van onze stoffen, kleurinformatie en weving informatie.

Stof kwaliteit

De stoffen die voor de Shirt On Size overhemden gebruikt worden zijn van Egyptisch, Sea Island en Zwitsers katoen welke two-ply geweven zijn. De meeste stoffen komen van luxueuze Italiaanse, Zwitserse en Engelse stofhuizen welke grotendeels uit Premium stoffen bestaan. Dit zijn fijne en luxueuze stoffen die erg zacht, soepel en sterk aanvoelen. Dit verschil voel je ook zeker tijdens het dragen. Deze stoffen gaan ook veel langer mee dan een standaard katoenen stof. En hebben een heel groot voordeel dat deze heel makkelijk strijkbaar zijn. De ideale stoffen voor een fantastisch maatoverhemd. 

Wij gaan jou laten stralen  Smiley

 

19400 serie (Egyptisch katoen)

Dit zijn ontzettend mooie stoffen uit de Luxury Premium serie. Nog fijner van structuur en voelen enorm zacht aan. Dit doordat er nog langere draden zijn gebruikt tijdens het weven. Dit zie je dan ook  zeker terug in de mooie en dichte structuur met daarbij een subtiele satijnen glans. Het is allemaal nog fijner en zachter dan bij zijn broertje (75600 serie). Een genot om te dragen. 

 

75600 serie (Egyptisch katoen)

Dit zijn hele mooie Premium stoffen. Stoffen die erg fijn van structuur zijn en heel zacht aanvoelen. Draagt ook erg comfortabel. Stoffen met een mooie dichte weving waar gebruik is gemaakt van extra lange garens.

 

140000 serie (Zwitsers katoen)

Dit zijn eveneens stoffen die fijn van structuur zijn en erg zacht aanvoelen. En niet onbelangrijk om te weten dat deze makkelijk strijkbaar zijn.


2407 serie (Sea Island katoen)

Zijn eveneens hele mooie Premium stoffen welke erg zacht en soepel aanvoelen. Hebben een fijne structuur met daarbij ook nog eens een hele mooie zijde-achtige uitstraling. Deze stof laat zich het makkelijkst strijken wanneer het nog niet in zijn geheel droog is na het wassen.

 

15000 / 1712 serie (Egyptisch katoen)

Hele mooie Premium stoffen welke eveneens zacht en soepel aanvoelen. Fijn van structuur en voelen licht aan. Een serie waar ook een aantal hele leuke prints in voor komen. En uiteraard zoals bij allen mooi van kleur.

 

656000 serie (Egyptisch katoen)

Eveneens hele mooie stoffen die soepel en zacht aanvoelen. In deze serie zie je veel strepen en ruitjes terug. Mooi van kleur en fijn van structuur.

 

Herring Bone serie (Egyptisch katoen)

Dit is ook een stof die zacht aanvoelt en erg fijn van structuur is. En eveneens een zijdeachtige uitstraling heeft. Een erg leuke stof met het mooie visgraat design. Ook hier heeft de stof een speciale easy care behandeling ondergaan. Kreukt minder en is heel makkelijk strijkbaar.

 

Canvas serie (Egyptisch katoen)

Dit is een volle stof met een grovere structuur. Vandaar ook de naam Canvas wat je ook zeker in het design van de stof terugziet. Doordat de stof groffer en wat voller is maakt dit hem wat meer kreukgevoelig bij de buigzame plekken, zoals bijvoorbeeld bij de armen. Maar is daarentegen net als alle andere stoffen erg makkelijk te strijken.

 

Irish Linen serie (Linnen)

Deze serie bestaat uit linnen stoffen. Fijn van structuur met een wat grovere weving. Ideaal voor in de zomermaanden. Ademt goed en is heerlijk luchtig. Kreukt uiteraard wat meer, maar dat mag ook bij een linnen overhemd.


Kleurinformatie

Al onze maatoverhemden stoffen zijn professioneel gefotografeerd onder de juiste belichting om de kleuren en structuren er zo goed mogelijk uit te kunnen laten zien. Desondanks blijft het altijd erg lastig om de kleuren 100% juist te laten zien op alle verschillende computer monitoren. Want niet elke monitor kan de kleur precies hetzelfde weergeven. Wij hebben daarom per stof zoveel mogelijk beschrijvingen vermeld om het zo nog duidelijker te maken.


Weving informatie

Poplin

Poplin is een stof welke fijne, gelijkmatige en stevige katoenen garens in platbinding is geweven. De kettinggarens zitten hier veel dichter op elkaar dan de inslaggarens. Het inslaggaren is vaak ook dikker dan het kettinggaren, waardoor de dwars ribbels ontstaan. Het is een stof die veel gebruikt wordt en makkelijk te strijken is.

 

Twill

Twill is een keperbinding. Een weefmethode die een diagonaal patroon in de stof creeert. Het zijn stoffen die over het algemeen wat zachter zijn en minder kreuken. Ook zijn deze stoffen erg sterk.


Visgraat

De visgraat is een variant aan de keperbinding (Twill). Het heeft een diagonale structuur waarvan de looprichting regelmatig wisselt en lijkt op een visgraat. De weving is dicht en sterk. Wordt veelal gebruikt voor business -en casual overhemden.


Oxford

Oxford is over het algemeen een zwaardere stof dan bijvoorbeeld Popline. Het is een zachte en duurzame stof die geweven is in een mandweefsel met twee evenwijdige kettinggarens en een zacht gesponnen vulgaren. Erg leuk voor een business overhemd of een sportief overhemd met een button down boord.


Basket

Basket is een variant van de Oxford, maar dan in de dikkere vorm. De weving bestaat uit meerdere horizontale draden geweven over meerdere verticale strengen. Het heeft daardoor een karakteristiek en vierkant patroon. 


Dobby

Bij een dobby weving is het eigenlijk de bedoeling een bepaalde structuur in de stof aan te brengen. Vaak worden er meerdere maten garen en weeftechnieken gebruikt. Zoals bijvoorbeeld een bepaald zigzagpatroon of de weving van twill streepjes in platbinding.


Afspraak maken?